Субота, 27.04.2024, 16:24
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Головна » 2009 » Листопад » 14 » Законодавчі фікси держави
17:01
Законодавчі фікси держави
Останнім часом робота обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА викликає чимало суперечок. Представники спортивної громади скаржаться на відсутність порозуміння з боку начальника Олександра Яковюка. Останній ж звинувачення відкидає і чітко наголошує на системній роботі в межах законодавства
Артем Глас – СЛ+
Знайти, хто винний, а хто ні, у цій ситуації, мабуть, під силу, лише детективам, або оперативним співробітникам дорадчих органів. Але з позиції журналіста, скоріше, розумно буде визначити механізм налагодження тісної співпраці між певними особистостями. І можливо, після цього, заслужений тренер України Дмитро Лазарєв по приїзду з навчально-тренувального збору з гордістю розказуватиме про підтримку обласного управління, а голова цієї структури буде в пошані у спортивної громади.
Нині ж ситуація абсолютно протилежна і корінь зла поки не знайдений. Від цього, м’яко кажучи, чоловічого протистояння, в цілому страждає сама галузь. Шкода, але боротьба між певними рангами чиновників, стала підкилимною і на певному етапі протидії кожен готовий підкласти свиню один одному. Шановні, так не повинно бути. Нарешті, варто збагнути, що усі ми робимо одну справу, направлену на благо галузі. Хтось в більшій мірі, хтось в меншій мірі, але несе відповідальність за результат.
Безумовно, законодавчі нюанси, казначейське нерозуміння, створюють перепони у вирішенні нагальних фінансових питань, проте, основні моменти вирішуються на рівні нормального толерантного спілкування, притаманному професіоналам та людям, для яких спорт є частинкою життя, а не способом самовираження. І можливо тоді, перш ніж підписати документ, про розподіл коштів у листопаді-грудні 2008-го року на навчально-тренувальні збори між велоспортом (90478 грн. на 62 спортсмена) і веслуванням на байдарках і каноє (8592 грн. на 8 спортсменів), відповідальні працівники управління заглянуть у таблиці результатів, та титулів. Виникає запитання, за які заслуги велоспорт отримує такі суми, та ще й на таку кількість спортсменів. Очевидно не спроста. Однак, не має ніякого бажання шукати винних. Гадаю прочитавши ці строки, їх свідомість нагадає про необдумані вчинки, але, якщо людьми керувала жага до збагачення за рахунок держави, то це вже інше питання, і ніяка стаття тут не помічник.
Вважаю, доречним буде надрукувати висловлювання начальника управління Олександра Яковюка по багатьох критичних моментах: «Якщо прийшла нова людина, складно приймати адекватні рішення, тим більше, що нам дісталась дуже важка спадщина від попередників. Була заборгованість біля 700 тисяч гривень і впродовж трьох місяців люди до восьми вечора стояли у чергах в бухгалтерію. Наша робота відбувається в розрізі календарного плану, побажання до якого подають голови фізкультурно-спортивних товариств та федерацій. Управління наразі знаходиться в певних законодавчих рамках, яке дозволяє фінансувати заходи обласного та всеукраїнського значення, а не Чемпіонати Європи та світу. Сьогодні всі виїзди збірних команд області на змагання обласного та всеукраїнського рівня профінансовані, виділяються кошти на навчально-тренувальні збори. Хочу дати пояснення по «Спартаку». В 2008-му році було виділено 85 тисяч гривень, хоча мене попереджали про негативні наслідки такого рішення. Розпочалося все з того, що у грудні місяці ми збирали звіт по ДЮСШ, для звітування в міністерство. Звіт ФСТ «Спартак» викликав зауваження і ми спланували перевірку і виявилося, що на початку року в одній ДЮСШ працює 17 тренерів, в перевірці виявляється 5 на пів ставки. В другій школі, де директор школи дружина Володимира Повха 12 тренерів і 5 на пів ставки. Коли перевіряли Полонську школу, то виявилося, що її очолює директор загальноосвітньої школи. Крім того, є ще чимало порушень. Якщо дивитися по товариству «Україна», то всі знають, що це власність профспілок області, що може зробити управління, якщо немає статті фінансування. Ще раз наголошу, не обмежений не один захід, згідно календарного плану все виконується. Завдяки економії вдалося 480 тисяч гривень направити на оздоровчі збори провідних спортсменів у 12-ти видах спорту. Коли таке було? Якщо подивитися по футбольному клубу «Динамо». Ми подавали фінансовий розрахунок з програмою, але прийняли лише програму. То в чому наша вина? Ми теж з радістю б хотіли, щоб 2 млн. гривень пішло на футбольний клуб. Викликає багато запитань робота Хмельницької обласної федерації футболу. Я побачив, що ніхто в цій структурі нічого не робить і вимагає лише фінансування. Але управління цього річ профінансувало заходи на 30% більше, ніж тогоріч. Хіба це погано. Більше ніж федерація фінансувала самостійно у 2008-му році. Тому говорити, про недофінансування безглуздо. Ми фінансуємо заходи і надаємо можливість спортсменам займатися спортом. Наш пріоритет  - це розвиток дитячого спорту. Моя пропозиція до голови обласної Ради, обласної державної адміністрації про створення умов для направлення цільового фінансування на ДЮСШ. Їх сьогодні 58. І останнє, сьогодні 14-ть кращих спортсменів області фінансується. В тому числі і Стаднік, який отримує 3000 гривень в місяць. Мені сподобалося пропозиція Миколи Ворони. Нам потрібно об’єднатися. Можливо ми і в чомусь помиляємося, тому я готовий до розумних пропозицій, адекватних дискусій».
Як казав один відомий письменник: «Основна ціль освіти не знання, а дія». Так що, дійте, шановні
Переглядів: 707 | Додав: Marselo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz