Субота, 27.04.2024, 20:49
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Головна » 2009 » Листопад » 21 » Трудові будні «Феміди»
22:33
Трудові будні «Феміди»
Ось і завершився футбольний сезон 2009-го року. Підсумовуючи його, не можливо не помітити турнірний успіх «Феміди» і в рамках рубрики «Історія хмельницького аматорського футболу» ми познайомимо Вас з цим самобутнім колективом
Олександр Таран – СЛ+
«Феміда» була створена на базі Хмельницького університету управління і права, і переживала різні часи свого буття. Відзначимо найбільші досягнення команди. У 2000-ому році Ю. Шаповалов, який тоді тренував «Феміду», створив боєздатну команду, яка змогла вибороти футбольне чемпіонство, зупинивши «Ротор», іншого гранда хмельницького футболу. У наступному році колектив тріумфував у розіграші Кубку Хмельницького з футболу, впевнено перегравши у фіналі «Ротор» з рахунком 5:2.
Рік 2007-ий розпочався для команди футзальними змаганнями. У вищій групі «Феміда» не виглядала дуже яскраво, однак епізодами показувала добротний футбол і посіла підсумкове 9-е місце.
Виступаючи у футбольному чемпіонаті, «студенти» демонстрували технічний і видовищний футбол під проводом Е. Щепанського. В активі «Феміди» перемога над одним із грандів, «Ротором» (2:0) та нічиї з іншими футбольними «монстрами» - «Самарою» та «Конферматом». Однак на фініші «фемідівці» поступилися «Самарі» та «Університету» з розгромним рахунком 0:5, що позбавило колектив таких бажаних медалей. Підсумок – 5-е місце, однак «Феміда» довела, що її вже не потрібно вважати «середняком». Її ціль – найвищі турнірні завдання.
У 2008-ому році «Феміда» знову приймала участь у футзальних баталіях, однак перед цим наробила галасу у традиційному «Комерційному» турнірі. Посівши з скрипом друге місце у підгрупі, команда створила сенсацію у півфіналі, здолавши «Ротор» (2:1). У фінальному матчі проти «Самари» підопічні Е. Щепанського двічі відігравалися, однак у грі з більш зірковим суперником довели справу до післяматчевих пенальті, де не змогли, нажаль, здолати визнаного лідера хмельницького футзалу. Однак, посівши 2-е місце, вони довели, що в місті на одного гранда стало більше. Чемпіонат почався не дуже вдало - поразки від «Самари» (3:4) та «Університета-2» (1:2). Проте, у подальших матчах колектив максимально мобілізувався і підходив до кінцівки в лідируючій групі. Особняком стоїть гра проти багаторічного чемпіона, «Університету». «Феміда» повела у рахунку завдяки чудовому голу зі штрафного Сергія Голова, однак пропустила у кінці гри і стала єдиною командою, яка змогла відібрати очки в майбутнього чемпіона. У останніх двох зустрічах «фемідівців» очікували «гранди» - «Динамо» (3:7) та «Ротор» (3:4). Виступи підтвердили, що цей колектив, який зайняв підсумкове 6-е місце, зможе попсувати нерви лідерам. «Феміда-2» у другій міській лізі посіла третю сходинку, здобувши право на підвищення у класі.
Футбольний сезон став вдалим для підопічних Е. Щепанського. Посівши третю сходинку в підгрупі, команда вишла у фінальний турнір, спочатку здолавши «Ракетник» (9:0) а потім – «Самару» (5:1). Команду розцінювали як фаворита, однак у іграх з «Ротором» та «Конферматом» вона програла. Чемпіонат «Феміда» завершила на мажорній ноті, переконливо перегравши «Університет» з рахунком 7:2 і посіла почесне третє місце.
2009-ий рік розпочався для «Феміди» футзальним чемпіонатом на старті якого підопічні Е. Щепанського здолали «Хлібник» (5:1), «ХІСТ-Україну» (5:1), «Ладу» (5:1), «Бакалію» (3:2) та зіграли внічию з деражнянським «Олімпом» (2:2). Після п’ятого туру команда йшла на першому місці, однак попереду були ігри з сильними противниками, які завершилися невдало для «Феміди»: «Універ-МАДОК» (2:6), «Самара» (2:4), «Динамо» (1:2), «Ротор» (2:2), «Університет-2» (0:2). В деяких поєдинках не вистачало досвіду, а в деяких – елементарного везіння. Перемога в останньому турі над «Арсенал-МАДОК» (7:4) змогла лише підсолодити не дуже вдалий сезон, який підопічні Е. Щепанського завершили на п’ятій сходинці «турнірки».
«Феміда-2» виступала у першій групі. В груповій стадії команда здобула вісім перемог у дев’яти іграх, поступившись лише «Конфермату» (2:6) і, посівши друге місце, вийшла у плей-офф, де поступилась тому ж «Конфермату» (2:9), а потім здолала «Хлібник-Промінь» (8:3) та у вирішальній грі за місце у «вишці» - «Прикордонник-Енергію» (6:5). Здобувши срібні медалі, підопічні Е. Щепанського отримали пряму путівку у вищу групу футзального чемпіонату на наступний сезон.
Футбольний чемпіонат зміг розкрити великий потенціал «Феміди». Амбітний та збалансований у всіх ланках колектив з перших турів почав здобувати перемоги, доводячи правомірність своїх надій на медалі. Найкращими матчами «Феміди» стали дві перемоги над минулорічним віце-чемпіоном міста, «Конферматом», а також вікторія над діючим чемпіоном, «Ротором» (2:0). У 22 поєдинках команда здобула 15 перемог, звела 1 гру внічию і зазнала 6 поразок. Хороша робота тренера, Едуарда Валерійовича Щепанського і старання футболістів, дозволили колективу другий рік поспіль здобути бронзові медалі чемпіонату.
Переглядів: 722 | Додав: Marselo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz