Неділя, 28.04.2024, 14:23
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Головна » 2009 » Листопад » 14 » Микола Ворона: «Має бути державницька позиція»
17:05
Микола Ворона: «Має бути державницька позиція»
Депутат обласної Ради Микола Ворона в меценатстві знає толк. На власному підприємстві він утримує федерації велоспорту-ВМХ і бойових мистецтв та оздоровчих систем, крім того, надає фінансову допомогу федерації веслування на байдарках і каноє. Під час одного із зібрань, Микола Володимирович висловив власне бачення стану галузі фізичної культури і спорту, та вказав на необхідність якісного співробітництва спортивної громади області
Артем Глас – СЛ+
Після достатньо емоційного виступу заслуженого тренера України з боксу Дмитра Лазарєва, слово взяв Микола Ворона: «Ми зібралися для того, щоб почути один одного, а не звинувачувати у тих чи інших діяннях. Люди не безгрішні і мають властивість помилятися, проте, коли це робиться умисно, це вже інше питання. В мене на підприємстві утримується дві федерації і ніхто навіть не поцікавився, як цей процес відбувається. Так – це моя ініціатива, але має бути заінтересованість людей, які відповідають за спорт. Мені навіть дякую ніхто не сказав. Я не бачу державницької позиції».
Шкода, що меценатство в нашій країні нині не в пошані, але треба чітко розуміти, що такі люди – це справжній скарб, а особливим цінним він є, для галузі фізичної культури і спорту, яка не може похвалитися належним фінансуванням.
Сетував Микола Ворона на організаційні недоліки у роботі спортивних відомств, зокрема на відсутність чіткого механізму фінансування виїздів на змагання, НТЗ: «Ми стикаємося з такою ситуацією, як невиконання календарного плану. До прикладу, завтра людина їде на змагання, а сьогодні вона стоїть у бухгалтерії з надією отримати кошти на поїздку. В підсумку їде за власний кошт, а по приїзду її говорять, що розрахуються за два тижні. Хіба то нормальне явище, хіба такі анти державницькі дії сприятимуть розвитку того чи іншого виду спорту. А подумайте, що відчуває у ті хвилини спортсмен, або тренер. В минулому році підстрахував федерацію веслування на байдарках і каноє на 100 тисяч гривень, щоб виїхали на змагання, навчально-тренувальні збори. То віддавали мені, ого-ого скільки. Але питання не в тому. Якщо ти маєш, то можна і поділитися. Ми мусимо розуміти один одного, допомагати. Тим більше, ми всі бачимо, які тенденції сьогодні».
Парадоксальною виглядає ситуація навколо проведення обласного турніру з велоспорту-БМХ на призи голови федерації у Волочиську. За словами Миколи Володимировича, Волочиська районна адміністрація не спромоглася організаційно допомогти з наданням карети швидкої допомоги і ще ряду незначних моментів, мовляв, Вороні потрібно, нехай і проводить. Ось з такими фактами чиновницької байдужості доводиться зустрічатися.
Не обминув М. Ворона і питання спортивних споруд. Особливий акцент він зробив на стан спортивної бази «Буревісник» у парку ім.. М. Чекмана: «Це жах, що там робиться. Все рушиться, сітки порвані, п’яні рачкують, зробили там таксопарк. То віддали б в руки якійсь толковій людині, то вона зробила  б там порядок. А зайдіть на веслувальну базу – розруха. Привести б туди європейця, то він би ніколи не повірив, що там виховуються чемпіони»
На завершенні роздумів Микола Ворона закликав, ворожі сторони знаходити компроміс, об’єднуватися  і спільно шукати рецепти зцілення подільського спорту. 
Переглядів: 1484 | Додав: Marselo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz