Субота, 27.04.2024, 23:25
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Головна » 2009 » Листопад » 27 » «ДБК» - команда із великим потенціалом
13:05
«ДБК» - команда із великим потенціалом
У цьому номері в рамках рубрики «Історія хмельницького аматорського футболу» ми вас познайомимо з командою, яка за невеликий час свого існування вже навела немало шороху на футбольних просторах Хмельницького. Сьогоднішній герой – «ДБК»
Цей колектив був створений весною 2005-го року за ініціативи Анатолія Вікторовича Курятника. Найвизначнішим досягненням клубу став вихід у фінал Кубку міста з футболу (2009). Варто відзначити, що за роки свого буття «ДБК» вирізняється стабільністю складу і кістяк команди з моменту першої гри майже не змінився.
Розпочали «домобудівельники» із виступів на великому полі. У дебютному сезоні команда посіла 4-е місце в підгрупі з вісьмома колективами. Виблискували майстерністю Шуляк, Сурков, Баштанюк, Фурик, Яцков та Мацейборук. Найкращими бомбардирами у тому сезоні стали Олександр Фурик та Ігор Шуляк, які записали на свій рахунок по 6 забитих м’ячів.
2006-ий рік розпочався футзальними баталіями. Сезон у другій групі «ДБК» проводив одразу двома командами, однак відсутність досвіду матчів такого рівня далася взнаки, і «ДБК-1» та «ДБК-2» не змогли вийти з групи.
Перед футбольними змаганнями наступного сезону команда підсилилася Віталієм Фурманом та Сергієм Пахутою. По результатам першої частини підопічні А. Курятника здобули путівку у фінальний турнір, де здобули сьому сходинку. Найвлучнішими були Ігор Шуляк (13 голів) та Олександр Фурик (5).
Наступний рік розпочався футзальним чемпіонатом у другій лізі. «ДБК-1» вдалося вийти з підгрупи, однак у стиковому матчі «домобудівельники» у запеклій грі поступилися «Оболоні».
Футбольний сезон став тріумфальним для підопічних А. Курятника. Посівши другу позицію на першому етапі, команда вийшла у фінальну пульку. Колектив, підсилений Рустамом Ерназаровим, Юрієм Рибчинським, Олександром Чернишом, Дмитром Школяром та Євгеном Купратим, демонстрував видовищний та якісний футбол, однак на фініші поразка від «Денітана» (1:2) не дозволила здобути пряму путівку у вищу групу, і пропустивши «Ракетник», команда була змушена грати перехідну гру. Її суперником був «Віннер-Спорт». У напруженій грі завдяки дублю Дмитра Школяра та голу Ігоря Шуляка, який став кращими голеадором команди у тому сезоні, занісши до свого активу 12 голів, «ДБК» здобув перемогу з рахунком 3:1 і право підвищитися у класі.
2008-ий рік взяв старт із футзального чемпіонату. «ДБК-1» зайняв 4-е місце у своїй підгрупі, а «ДБК-2», здобувши перемоги у всіх іграх групової стадії, у стиковій грі зустрічався із «МС Зв’язком», однак у запеклій боротьбі команда мінімально поступилася конкуренту (4:5).
Дебютний сезон у вищій групі розпочався з групових змагань. Команду підсилив Федір Семенюк, який став лідером клубу та кращим бомбардиром, забивши 14 голів. «ДБК» відрізнявся величезною самовіддачею та жагою перемоги, однак випередити грандів не зміг. Найскравішою стала перемога, здобута у грі проти майбутньго чемпіона, «Ротора» з рахунком 3:2. Проте, посівши 4-е сходинку, «домобудівельники» виступали у турнірі за 7-12 місця. Дві стартові перемоги над «Хлібником» (2:0) та «Енергією» (6:0) забезпечили колективу місце під сонцем, і, втративши мотивацію, у наступних матчах, команда поступилася «Бакалії» (1:2), «Арсеналу» (0:1) та «Прикордоннику» (1:2). Як наслідок, 9-е місце, що було розцінено, як успішний результат.
2009-ий рік став найбільш вдалим для підопічних А. Курятника. У футзальних баталіях «ДБК» двома командами вийшла у першу групу. На цьому потрібно зупинитися детальніше. «ДБК-1» в групових змаганнях здолав «Політехнік» (2:0), «Ладу-2» (5:3), «Дружбу» (6:1), «Сатурн» (28:0), «Бакалію-2» (9:2), «ХекроПет» (7:1), «Десантник» (4:2) та «ХКТЕі-Спорт» (19:1). У стиковій грі завдяки післяматчевим пенальті провідний склад «домобудівельників» переміг «Мегаполіс», а фінальній пульці під натиском Семенюка і К не встояли «ДБК-2» (7:6) та «Конфермат-2» (6:3), однак у грі за перше місце підопічні А. Курятника були биті «Ракетником» (4:6). «ДБК-2» у груповій стадії переміг «Атлетик» (2:1), «Освіту» (9:2), «Політ» (8:2), «Атланту+» (12:1), «Укрсоцбанк» (12:2), ДЮФК «Поділля-2» (11:1), «Прикордонник-3» (4:3) та розійшовся миром з «Діонісом» (2:2). У стиковій грі подоланий ФК «ЛП» (4:1) і ось вона фінальна пулька. В ній другий склад «ДБК» здолав «Конфермат-2» (3:2) та поступився «ДБК-1» (6:7). У грі за бронзові медалі чемпіонату команда поступилася «Райффайзен-Банку» в серії післяматчевих пенальті.
У великому футболі команда справно перемагала середняків, однак не вдавалися ігри з лідерами. Виною цьому є відсутність фарту та майстерності в деяких матчах, а також упереджене відношення арбітрів до команди «ДБК». Найкращими були ігри з «Самарою» (2:2) та «Конферматом» (2:0). В підсумку закономірне сьоме місце в середині турнірної таблиці, яке теж є позитивним результатом для колективу. Окремо хочеться відмітити Федіра Семенюка, який забивши 29 голів, став кращим голеадором клубу та чемпіонату в цілому. У розіграші Кубку міста «ДБК», здолавши «Десантник» та «Самару», вийшли до фіналу, однак без шансів поступилися «Ротору» (1:3).
Підсумувоючи матеріал, хочеться відмітити, що «ДБК» - це команда з великим потенціалом, тому є впевненість, що гучні перемоги у цього колективу не за горами.
Переглядів: 878 | Додав: Marselo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Arun  
0
I rkeocn you are quite dead on with that.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz