П`ятниця, 26.04.2024, 08:43
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Головна » 2009 » Грудень » 15 » Закономірний тріумф «Збруч-Агро»
12:02
Закономірний тріумф «Збруч-Агро»
Підводячи підсумок футбольного року у футбольному господарстві Хмельницької області хочеться сказати багато чого. Перш за все відзначимо, що обласна першість потребує «свіжої крові». На мою думку, введення у вищу групу команд із Теофіполя, Шепетівки, Деражні, Летичева, Чемеровець мало би посприяти його розвитку і популяризації футболу в цих регіонах області. Чому ці районні центри до цих пір не беруть участь у найвищих футбольних баталіях – питання майже риторичне. Також треба відмітити, що перед самим початком чемпіонату знялися із розіграшу команди Полонного та Кам’янця-Подільського. Причина банальна – відсутність коштів… І хоча ще є одна незіграна гра, в якій повинні зустрітися «Верес-ІНАПіК» та ФК «Славута», можна вже підводити риску під обласним футбольним сезоном, тому що ця гра на розподілення турнірних позицій не впливає.
Дивлячись на підсумкову турнірну таблицю, може скластись враження, що була справжня боротьба за чемпіонство одразу між трьома колективами, адже різниця між першим та третім місцем складає десять очок. Але насправді це не так. Волочиський «Збруч-Агро» був цьогоріч на голову вище своїх суперників. Сильний підбір виконавців, збалансованість у всіх ланках зробили свою справу і підопічні Ігоря Шишкіна другий рік поспіль виграють чемпіонство області. Відзначу, що паралельно із першістю області, команда приймала участь у аматорській лізі України, і виступила там дуже вдало, здобувши перемогу у груповій стадії, і у фінальному турнірі посівши третю сходинку у підгрупі.
Дунаєвецький «Верес-ІНАПіК» фактично стрибнув у вагон під назвою «друге місце» чемпіонату в останній момент. Перебуваючи по ходу першості на 3-4 місцях, підопічні Миколи Кулика додавали від гри до гри, завоювавши в підсумку «срібло».
Красилів завжди вважався футбольним містом і цьогоріч поновив виступи у вищій групі обласного чемпіонату. Цього року команда ставила перед собою найсерйозніші завдання аж до чемпіонства. Але випередити визнаних лідерів таких як Волочиськ та Дунаївці не змогла, однак здобула бронзові нагороди чемпіонату, що є також прийнятним результатом.
Славута в цьому сезоні демонструвала змістовний та видовищний футбол, однак поразки від Волочиська та Дунаївець не дозволили виборити такі бажані медалі. Підсумкове 4-е місце стало мірилом старань славутських футболістів.
Приємно здивував Старокостянтинів. З вічного середняка цього року команда перетворилася в одного з лідерів. ФК «Случ» зміг перемогти «Верес-ІНАПіК», до останнього боровся із волочиськими футболістами, однак вище голови стрибнути не зміг, посівши лише п’яту сходинку.
Розчарував цьогоріч Нетішин. Команда з міста енергетиків, яка має сильний склад, стабільні фінансові можливості, не змогла вчинити опору грандам, займаючи весь сезон місце в середині турнірної таблиці наряду із Ізяславом. Натомість нетішинці вдало виступили у Кубку області, здобувши у ньому перемогу. Здолавши на шляху до фіналу Славуту, Красилів, Волочиськ, у фінальному протистоянні із командe Хмельницького, складенe із дублерів «Динамо». Дубль Віктора Каращенка у основний час, який закінчився унічию 2:2, перевів гру у серію післяматчевих пенальті, де фортуна посміхнулася нетішинцям.
Замкнув таблицю єдиний дебютант – «Берегиня» із Сутковець. Певно футболістам не вистачило досвіду подібних матчів, однак деякі матчі показали, що команда на правильному шляху.
З вірою, що всі проблеми будуть вирішені на краще вже навесні 2010-го року, ми прощаємося із обласним футбольним 2009-им роком. Нехай щастить!

Переглядів: 1442 | Додав: Marselo | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz