П`ятниця, 26.04.2024, 07:38
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Головна » 2009 » Листопад » 27 » Тернистий шлях у гранди
12:56
Тернистий шлях у гранди
Продовжуючи тему історії хмельницького аматорського футболу, не можливо не помітити на футбольному небосхилі команду «Самара». Вона пройшла шлях із низин до вершин міського чемпіонату
Цей колектив був створений у 1999-ому році. Першу цеглину у фундамент майбутньої команди заклав Сергій Кисіль, який зміг об’єднати групу футбольних аматорів у повноцінний клуб. За 10 років свого існування «самарці» мають ряд турнірних здобутків: переможець «Комерційного» турніру з футзалу (2007, 2008), чемпіон області з футзалу (2005), чемпіон міста з футзалу (2005), володар Кубку міста з футболу (2003, 2004, 2007).
Взимку 2000-го року «Самара» розпочала футзальні виступи. Підопічні С. Кисіля посіли третю сходинку у підгрупі, що для дебютанта стало досить непоганим результатом.
Влітку команда розпочала виступи у єдиній на той час футбольній лізі міста. Перший матч проти «Університета» завершився розгромною поразкою 1:11. Цей матч негативно вплинув на майбутні виступи і за підсумками сезону команда вилетіла у першу групу.
Футбольний сезон 2001-го року клуб провів на вищому рівні, здобувши перемогу у першій групі та таке бажане право підвищення у класі. А взимку завдяки об’єднанню із «Менсом» команда отримала можливість змагатися у вищій групі футзального чемпіонату, де показала видовищний та змістовний футбол, попсувавши немало нервів лідерам. Як наслідок, 5-а позиція.
Наступний рік ознаменувався яскравою грою «Самари». Команду очолив такий чудовий фахівець, як Микола Федорко, лави колективу поповнили Кострицький, Гілюк, Грищук та Левчук. Цей сезон ознаменувався фурором «самарців», які до останнього боролися за чемпіонство, однак на фініші все-таки поступилися більш досвідченим «Мадоку» та «Ротору», і здобули бронзові нагороди. У півфіналі Кубку міста боролася до останнього, однак поступилася більш сильнішій команді ХІРУПу.
Рік 2003-ий став успішним для підопічних М. Федорко. Вперше «самарці» здобули футзальні нагороди. 3-є місце стало наслідком старань всього колективу і розраховувати на більше було б нелогічно, бо «Мадок» та «Ротор» були тоді на голову сильнішими. Тоді розпочав свої виступи у «Самарі» Олексій Сендель, який був лідером команди разом із Русланом Кострицьким.
У великому футболі команда намагалася перервати гегемонію «Університету», однак не змогла цього зробити, виборовши срібні медалі. «Самара» примножила свій успіх, вигравши Кубок міста. У фіналі «самарці» не залишили шансів більш зірковій команді ХІРУПу.
2004-ий рік також став вдалим для «Самари». Срібна позиція у футзальних змаганнях лише підкреслила чемпіонські амбіції клубу. У футбольних баталіях команда виборола бронзові медалі, пропустивши вперед команду, яка сенсаційно стала чемпіоном (мова про «Енергію») та «Університет». Також колектив знову виграв Кубок міста, здолавши у запеклому фінальному матчі «Віннер-Спорт».
2005-ий рік увійде в історію клубу як один з найуспішних. «Самара» змогла перервати чемпіонську ходу «Університета», цілком закономірно здобувши омріяне чемпіонство. Збалансований у всіх ланках колектив під проводом Миколи Федорка тріумфував і на футзальному чемпіонаті області, не залишивши жодних шансів своїм суперникам. Вкотре клуб здобув срібні медалі у великому футболі, не здолавши грізний на той час «Університет».
Наступний сезон видався успішним для підопічних М. Федорка. У футзальних баталіях команда посіла другу сходинку, пропустивши «Університет». У фіналі Кубку міста колектив був безжально битий найпринципіальнишим суперником, «Університетом».
У футбольних змаганнях «самарці» демонстрували дуже пристойний рівень гри, радуючи своєю гру око багатьох вболівальників, однак невиразна гра в кінцівці не дозволила «Самарі» здобути чемпіонство. Підопічні М. Федорка зупинилися за крок від мети, задовільнившись срібними медалями.
2007-ий рік, який розпочався для колективу футзальними баталіями, видався двозначним. У вищій групі міського чемпіонату з футзалу команда зайняла 4-е місце, пропустивши вперед «Університет», «Динамо» та «Ротор». Виною цьому суддівське свавілля у головних матчах та елементарне невезіння.
Футбольний сезон був дуже цікавим. Спочатку свої амбіції демонстрував «Конфермат», який на високому рівні провів перше коло та середину другого. Однак в другій частині сезону «Самара» та «Університет» набрали такого шаленого ігрового темпу, що доля чемпіонства вирішувалася у так званому «золотому» матчі між цими суперниками. Він став окрасою всього сезону, однак «самарці» знову виграли «срібло», поступившись підопічним А. Руснака (0:2). «Підсолодив» сезон тріум у Кубку міста з футболу, де «Самара» здолала «Ракетник» (4:2), «ДБК» (2:0), «Хлібник» (3:2 та 6:1), і у фіналі не залишила шансів одвічному опоненту – «Університету» (2:0)
2008-ий рік розпочався традиційним «Комерційним» турніром. Впевнено обігравши у підгрупі «Купідон» (7:2) та «Феміду» (7:4), команда вийшла у півфінал, де перемогла «Університет» (4:2). У фіналі підопічні С. Кисіля «на жилах» вирвали перемогу у «Феміди», здолавши її у серії післяматчевих пенальті. У футзальному чемпіонаті команда боролася за медалі, однак пропустивши явного лідера «Університет», здобула срібні медалі, випередивши у запеклій боротьбі «Динамо» та «Ротор».
Футбольний сезон став невдалим для команди. У підгрупі «Самара» чергували яскраві перемоги з блідими матчами, і у фінальній частині бліда гра у сукупності з величезними організаційними проблемами не дозволила виграти медалі. Як наслідок – 6-е місце.
2009-ий рік знову розпочався з «Комерційного» турніру, який «самарці» виграли. Здолавши у підгрупі «Ладу» (6:1) та «Університет» (6:0), команда розійшлася миром з «Фортецею-КПДУ» (2:2). У півфіналі був битий «Конфермат» (3:0) і у запеклому фінальному поєдинку «Самара» здолала «Фортецю-КПДУ». У вищій футзальній групі команда демонструвала видовищну гру, однак невезіння та безвідповідальність у головних матчах не дозволила виграти чемпіонство. Найяскравішим матчем стала гра проти «Університета», яку підопічні Сергія Кисіля виграли з рахунком 3:2, і завдали єдиної поразки майбутньому чемпіону. Наслідком старань футболістів «Самари» стала третя позиція.
Футбольний сезон став дуже видовищним. Всі команди до останнього боролися, що радувало відданих вболівальників. «Самара» завжди була серед лідерів, однак щось не склалося і команда С. Кисіля здобула лише 5-е місце. Найвдалішими були ігри проти «Універа-МАДОК» (4:1), «Феміди» (3:0 та 3:2) та «Арсенала-МАДОК» (3:2 та 5:4).
Можна констатувати, що в нашому місті є грізна футбольна одиниця під іменем «Самара». Сергій Кисіль створив боєздатний збалансований колектив, провідними виконавцями якого наразі є Анатолій Лановий, Руслан Кострицький, Олександр Грищук, Лев Сергеєв та Олексій Сендель.
Залишається побажати «Самарі» майбутніх тріумфальних перемог і не раз підтримувати лідерське реноме, а також хочу поздоровити її від імені щотижневика «Спортивний лідер+» з десятиріччям від моменту створення.
Переглядів: 859 | Додав: Marselo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Nick  
0
Wow! Talk about a poistng knocking my socks off!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz