Четвер, 02.05.2024, 22:13
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Головна » 2010 » Січень » 23 » Микола Глега: “Намагатимемося втрутитися у трійку призерів
13:24
Микола Глега: “Намагатимемося втрутитися у трійку призерів
nullДосить часто українські футболісти, яких належно не оцінили на рідній землі, у пошуках кращої долі подаються за кордон. Спробував смак легіонерського хліба і вихованець хмельницького футболу Микола Глега – півзахисник "Олімпії” з Бєльц. Хмельничанин наразі є провідним гравцем "олімпійців” і тепер важко уявити півзахист молдавської команди без цього талановитого футболіста

- У якому віці почав займатися футболом?
- В спорті я з шести років, але у футбол потрапив у семирічному віці. Спочатку захопився боротьбою, але потім зрозумів, що набагато приємніше і цікавіше бити по м’ячу, ніж вкладати суперника на мати. Першими тренерами стали Микола Шершун по футболу і, нині покійний, Анатолій Кринін – по фізпідготовці. 
- Коли усвідомив, що футбол стане твоєю професією?
- Тоді коли переїхав до Києва вже знав, що стану професійним футболістом.
- Як батьки поставилися до твого вибору?
- Вони лише підтримали мене. Любов до футболу до мене перейшла від батька. Він також хотів стати футболістом, але через важку травму вимушений був зав’язати із спортом.
- У ДЮФЛ ти пограв за "РВУФК”, як потрапив до київської команди?
- Коли навчався у восьмому класі батьки побачили оголошення про набір хлопчиків в спортінтернат "РВУФК”. На перегляді вдало зіграв у двостороній грі чим сподобався тренерам.
- Першим твоїм професійним клубом став київський ЦСКА.
- Мене туди направив мій тренер Володимир Іжко. Знову почався перегляд, важкі тренування, але згодом я підписав свій перший професійний контракт.
- У стартовому сезоні ти провів 17 матчів, важко було перейти від дитячого до дорослого футболу?
- Звичайно важко. У дорослому футболі вищий рівень гри і швидкості. Та й щоб психологічно налаштуватися потрібен був час.
- Виступаючи за "ЦСКА”, ти одного разу зіграв проти хмельницького "Поділля”.
- Це моя рідна команда, в якій я хотів грати. Намагався проявити себе з кращого боку, але "Хотелось как лучше, но получилось хуже”. На матч вийшов у стартовому складі, але "перегорів” і мене замінили на 20-ій хвилині.
- Як ти опинився у Молдові?
- Перед цим намагався працевлаштуватися в армянському "Титані”, але згодом подзвонив знайомий агент і запропонував спробувати себе у Молдові.
- Розкажи про інфраструктур "Олімпії”.
- На даний момент команда живе і тренується у Тирасполі, де створені хороші умови. Але найближчим часом у Бєльцах здасться у експлуатацію штучне поле, у керівництва є плани щодо будівництва тренувальної бази. Також у клубу є своя ДЮСШ та команда дублерів, яка грає у Дивізії "А”. Ну і звісно є власний автобус.
- Який із 32 зіграних матчів у Національній дивізії найпам’ятніший?
- Був шокований, коли перед початком матчу із "Зімбру” мені вручили кубок як автору 500-го гола "Олімпії” в Національній дивізії. Чесно кажучи, не чекав, що керівництво команди приготували мені такий сюрприз. Не кожен день потрапляєш в історію.
- Олімпія має усі шанси потрапити у Лігу Європи, керівництво ставило таке завдання?
- Це у нас найважливіше завдання поставлене президентом. Але й у чемпіонаті намагатимемося втрутитися у трійку призерів.
- Слідкуєш за виступами хмельницького Динамо?
- Так, коли є час то дізнаюся про результати зіграних матчів в інтернеті. Проте у цьому сезоні вдалося, навіть, побувати на декількох іграх.
- На твою думку, чого не вистачає Динамо щоб нарешті вийти у Першу лігу?
- Матеріальної бази. У нашої команди великий потенціал, але не вистачає по-справжньому футбольної людини, яка б зайнялася футбольним господарством у Хмельницькому.
- Не виникало бажання пограти за команду рідного міста?
- Завжди не проти. Півроку тому тренувався з командою, але не підійшов. Сподіваюся, що колись пограю за свій рідний клуб.
-Товаришуєш з кимось із футболістів "Динамо”? 
- Так, із Віталієм Балицьким та Олексієм Муравським. У команді "Феміда-Хмельницький” грають ще двоє моїх добрих друзів – Сергій Ставинога та голеадор Костянтин Щиголь. Також товаришую із Дмитром Ткачуком, на жаль, через важку травму він змушений був залишити футбол.
- І, насамкінець, твої побажання хмельницьким уболівальникам.
- Завжди залишатися такими якими вони є, підтримувати свою команду та частіше відвідувати її матчі.

Переглядів: 770 | Додав: Восьмерка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz