П`ятниця, 19.04.2024, 05:15
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Головна » 2009 » Листопад » 21 » Хмельницький в очікувані чемпіонського матчу
22:40
Хмельницький в очікувані чемпіонського матчу
Черговий футбольний чемпіонат Хмельницького увійшов в історію і щотижневик «СЛ+» вирішив підвести підсумки сезону, незважаючи на те, що ім’я чемпіона досі невідомо. Цікаві та запеклі баталії радували серця відданих вболівальників футболу і надавали можливість з великим азартом проводити час на футбольних матчах. Поєдинки вирізнялися безкомпромісністю та результативністю, що Ви, шановні читачі, можете побачити у таблицях. Розпочнемо з вищої групи, рівень якої у цьому році зріс і ми стали свідками дуже цікавого сезону.
Як не парадоксально, але ім’я чемпіона ще не визначено. Претендентів на цей почесний титул двоє, «Ротор» та «Універ-МАДОК».
Підопічні В. Вариводського, тобто «Ротор», домінували у першому колі, зігравши лише перший матч з «Інтером» внічию 1:1, а в останніх іграх здобувши перемоги. Тотальну перевагу команда втілила у виграш в Кубку Хмельницького, здолавши по черзі «Конфермат», «Феміду» та «ДБК». Але у футболі добре не буває. В іграх на Кубок травмувалися Володимир Федоченко та Сергій Кащук і «Ротор» вийшов на друге коло дещо ослабленим. У перших іграх другої частини сезону «роторці» все-таки демонстрували свою міць, але з середини другого кола у команди розпочалися проблеми, що яскраво втілилося у три поразки від конкурентів за медалі та декілька блідих нічиїх. Останні дві перемоги «Ротор» вирвав буквально «на жилах», здолавши «Ладу-Денітан»-2:1 та «Інтер» - 2:0, і міг сміливо претендувати на чемпіонство міста, якби не впевнена хода команди «Універ-МАДОК». Перше коло підопічні А. Руснака провели не дуже успішно, проблеми спіткали їх і на старті кола другого, коли «Універ-МАДОК» був битий «Самарою»-1:4. Але надалі команда ХНУ набрала такої неймовірної форми, що буквально громила усіх суперників: «Ротор» - 3:2, «Арсенал-МАДОК» - 4:0, «Феміда» - 7:3, «Конфермат» - 4:1, «ДБК» - 4:0. Варто відзначити, що дружина А. Руснака буквально познущалася над «Ракетником», забивши у ворота «військових» дванадцять (!) голів!. На фініші «Універ» нагадував потужний механізм здобуття перемог. Але в підсумковій таблиці «Ротор» та «Універ-МАДОК» набрали однакову кількість очок і згідно положення повинні зустрітись у так званому «золотому матчі».
Бронзові медалі другий рік поспіль здобуває «Феміда». Команда Е. Щепанського показувала добротну гру протягом усього сезону і цілком закономірно замкнула трійку призерів. Творцями тріумфу «Феміди» стали: Остяк, Левицький, Голов, Бабак, Самсонов, Гончарук, Побережник, Михайленко, Божек, Яловицький, Коротун, Подневич, Остапов, Щиголь, Бойко, Лаба, Гуменюк, Ставінога та Дунець.
Четверту сходинку на фініші посів «Конфермат». Перше коло команда Ю. Богача провела не дуже впевнено, чергуючи яскраві перемоги з прикрими поразками, однак у другій частині сезону «меблевики» суттєво додали у грі і їм не вистачило лише одного очка, аби увійти в трійку призерів.
Замкнули групу лідерів «Самара» та «Арсенал-МАДОК». Підопічним С. Кисіля, не вистачило везіння, щоб здобути медалі чемпіонату. «Самара» двічі перемогла «Феміду» (3:0, 3:2) та розгромила «Універ-МАДОК» (4:1), що свідчить про силу цього колективу. Варто відзначити Руслана Кострицького та Олексія Сенделя, які були творцями перемог команди і у деяких іграх лише впевнені дії цього тандему приносили перемогу «самарцям». Як наслідок, 5-а позиція у підсумковій таблиці.
Далі, відкриття чемпіонату – «Арсенал-МАДОК». Підопічні Л. Горбієвського яскраво провели перше коло, коли могли дати бій будь-якому супернику і закінчили його на другому місці. У другій частині «Арсенал» трішки «здав обороти», що пов’язано з відсутністю досвіду важливих матчів. Однак найяскравіші матчі «Арсенал-МАДОК» проводив проти лідерів, здолавши «Універ-МАДОК» та «Ротор» з однаковим рахунком 3:2. Я думаю, що в наступному сезоні «каноніри» ще попсують нервів лідерам і все-таки здобудуть заповітні медалі чемпіонату.
Наступні два колективи – міцні середняки. Річ про «ДБК» та «Енергію-Прикордонник». Колектив А. Курятника демонстрував видовищний футбол, однак в іграх з лідерами не вистачило фарту, а подекуди – майстерності. Треба відзначити в складі «домобудівельників» Федіра Семенюка, який став кращим бомбардиром чемпіонату, записавши у свій актив 29 забитих голів. Також «ДБК» добився успіху і Кубку міста, здолавши на шляху до фіналу «Десантник» та «Самару», але у фіналі поступився без шансів «Ротору» - 1:3.
«Енергія-Прикордонник» провела перше коло не дуже вдало. Тоді підопічні С. Каштеляна боролися за виживання, однак видно, що в літній перерві у команді відбулася «чоловіча розмова» і в другому колі Левченко і Ко сенсаційно перемогли «Самару» та «Арсенал-МАДОК» з однаковим рахунком 2:1, зіграли в нульову нічию з «Ротором», мінімально здолали претендентів у боротьбі за виживання – «Бакалію» та «Ракетник», і впевнено зберегли свою прописку у вищій групі.
Дев’ятий рядок у «турнірці» посів «Інтер». Дебютант провів чемпіонат на досить пристойному рівні, настроючись на ігри з лідерами – «Універ-МАДОК» - 1:2 та 1:0, «Самара» - 3:4, «Ротор» - 1:1, «Феміда» - 0:1, «Арсенал-МАДОК» - 5:5, «Конфермат» - 2:0. Якби колективу В. Герасименка трішечки вистачило б везіння та майстерності, вони безсумнівно посіли місце в таблиці на порядок вище, а так маємо те, що маємо.
Трійку аутсайдерів відкриває «Ракетник». Команда складена з військових ракетної дивізії, підсилена кількома виконавцями із Деражні, цей сезон провела не дуже вдало. Із лідерами цей колектив не міг конкурувати, що яскраво виражає рахунок гри проти «Універ-МАДОК» - 4:12. Успіх приходив до «Ракетника» у матчах з безпосередніми конкурентами у боротьбі за виживання і у відчайдушніх баталіях команда посіла 10-е місце, і з дуже великими труднощами зберегла собі місце у вищій групі на наступний рік.

Передостанню позицію посів колектив «Лада-Денітан». У першому колі у «вишці» виступав «Денітан-Деко». Цей колектив під керівництвом І. Брильова здолав «Самару» та «Інтер», демонстрував високу самовіддачу у всіх іграх, однак після завершення першої частини у зв’язку із рядом суб’єктивних та об’єктивних причин команда знялася із чемпіонату. Її місце посіла «Лада» і у другому колі підопічні К. Даценка демонстрували бойовий характер, настроюючись на ігри, як на останній бій. Однак, у дуже напружених баталіях «Ладі» не вистачило одного пункту до заповітного 10-ого місця, і в перехідній грі проти «ХІСТ-України» команда намагатиметься зберегти місце у елітному міському футбольному дивізіоні.
Останнє місце у «вишці» посіла «Бакалія». Її місце у «вишці» займе «Атлетик». Команда не дуже вдало провело першу частину, однак у фінальному плей-офф була на голову сильніша за своїх суперників.

Срібним призером першої групи стала «ХІСТ-Україна». Команда студентів Хмельницького інституту соціальних технологій, яка має у свому складі багато молодих талановитих футболістів (брати Шляхові, Шпіца, Заєць, Калайда, Слободян, Пухкий) програла у ключовій грі «Атлетику» - 1:3 і у перехідній грі буде доводити усі свої амбіції на право виступати у вищій групі.
На хорошому рівні виступали у першій лізі «Іскра-ДЮСТК» та «Червона Зірка», але наступний сезон вони розпочнуть теж у першому дивізіоні.
Також є ряд негативів. По-перше, я б висловився фразою «На манеже одни и те же», тобто ми фактично не побачили нових облич у міському футболі, а по-друге, це суддівське свавілля деяких представників Феміди. Хотілося б в кращу сторону відзначити таких суддів, як Папірович Ю., Миколюк.

Відмітити організаційний рівень чемпіонату на чолі з Вачаганом Овакяном, які провели футбольні змагання досить непогано.
Ось таким був чемпіонат з футболу-2009, безсумнівно, футбольного міста Хмельницького.
Переглядів: 777 | Додав: Marselo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz