П`ятниця, 03.05.2024, 03:50
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Головна » 2010 » Січень » 23 » Євгеній Шмаков: Польща, Угорщина чи Росія?
12:34
Євгеній Шмаков: Польща, Угорщина чи Росія?
nullУ минулому році хмельницькому футболісту Євгенію Шмакову не зовсім таланило і, майже, половину сезону подолянин залишався поза грою. Лише у кінці першого кола Прем'єр ліги наш півзахисник знайшов команду, проте, як виявилося, маріупольський вояж нашого півзахисника був нетривалий

- Чому так довго залишався без команди?
- У мене був контракт із сімферопольською "Таврією" і він підходив до завершення влітку. Угода була розрахована на рік плюс ще один рік, якщо обидві сторони все влаштовувало. І велася розмова, що мій контракт продовжать, а мене віддадуть в оренду ужгородському "Закарпаттю", так само як Андрія Донця і ще декількох хлопців. Я пройшов збори із ужгородцями, все було добре, тренерський склад хотів мене бачити у своїй команді. Проте вийшло так, що з "Таврією" закінчився контракт, і до них ніяких претензій не може бути, а "Закарпаття" повелося негарно, не зробили що обіцяли - ми недомовилися по фінансах та у побутовому плані. Через те почалися скитання. Я поїхав у львівські "Карпати", "коуч" Олег Кононов хотів щоб я залишився у команді, але із керівництвом клубу також не знайшли спільної мови. Хоча я у досить непоганих відносинах і з тим же президентом, ніяких образ нема через те, що я пішов у київське "Динамо", але люди, які вкладають великі кошти у футбол, мають власні погляди.
- Ти ще був на оглядинах у запорізькому "Металурзі".
- Лише один день. Мені запропонували приїхати туди, бо у Запоріжжі склалася велика проблема із футболістами на моїй позиції - "зламалися" Тарас Степаненко, Віталій Вернидуб, Дмитро Невмивака, вся центральна вісь була проблематичною. Але через чехарду тренерів там просто не знали хто буде відповідати за набір футболістів. Мені сказали щоб я приєднався до команди взимку, проте так довго чекати мені було не вигідно, я ще хотів пограти у 2009 році. До зими вони намагалися набирати очки за рахунок своєї молоді і корейців, які у них були. Взимку вже "Металург" підсилюватиметься. Ще перед Закарпаттям у мене був варіант із Запоріжжям, коли вони їхали в Австрію на збір, агенти цим займалися, але видно що не склалося.
- Як виник варіант із "Іллічівцем"?
- Мені подзвонив агент і запропонував приїхати у Маріуполь. Я на той час тренувався у Хмельницькому та у Львові. Погодився пограти за "Іллічівець", до того ж багатьох хлопців з команди я знаю. Там нормальний молодий тренер, довірив місце у складі. Намагався зіграти краще, але ігрової практики не було, тому можливо десь не все вийшло як хотілося. Я їм вдячний, що вони дали можливість пограти за них, це саме головне. Футболісту головне виходити на поле, я не їхав туди за грошима, я просто хотів пограти у футбол. Там молода хороша команда і у цьому році вони ще покажуть себе. Головне щоб була стабільність.
- На скільки відомо, ти вже залишив стан маріупольської команди.
- Так, у мене був підписаний контракт на чотири гри. Там поки не ведеться селекційна робота. Вони зараз хочуть зробити ставку на свою молодь та на резервістів донецького "Шахтаря". У Маріуполі будують нову команду з молодих виконавців. У кого закінчується контракт вони намагаються продати або відпустити і набрати молодь. Ми домовилися якщо у них буде вестися селекція і вкладатимуться якісь кошти то ми до цього варіанту повернемося.
- Зараз ти вже займаєшся пошуками команди?
- Так, я маю усі документи на руках, вільний агент. Люди до мене дзвонять, пропонують роботу. Так само агенти шукають варіанти, це нормальний футбольний процес. Була така ситуація, коли маєш на руках контракт, але заіграний протягом чемпіонату за дві команди, а у третю не можеш перейти.
- Ти маєте пропозиції з Угорщини і Польщі.
- Була розмова що в Угорщині є варіант з одним із лідерів, так само і у чемпіонаті Польщі мною цікавиться команда з лідируючого пелетону. Але розумієш у поляків і угорців все також залежить від політичної ситуації, у них кожний рік усе міняється. Наприклад у Польщі у минулому сезоні клуб "Белхатов" був серед лідерів, а зараз він внизу. Також є пропозиції від російських команд. Головне щоб мене задовольняв клуб, а я його. Для мене важливо грати і щоб була стабільність.
- Не має бажання спробувати себе у Європі?
- Звичайно є. Кожний футболіст цього хоче. Але щоб туди потрапити потрібно грати у більш-менш іменитій команді - у Динамо, Шахтарі, Дніпрі чи Металісті. Тоді можна потрапити у чемпіонати Англії чи Італії. Хоча не всіх футболістів з наших команд-лідерів забирають туди, не кажучи уже про такі команди як "Оболонь" чи "Іллічічець". Були розмови з приводу Греції, але це все на рівні слухів. Хотілося б грати ближче або у Росії, або у Польщі. Хоча я не виключаю варіант що залишуся в Україна, це було би найкраще. Хочеться підписати нормальний контракт і добиватися з тою командою уже якихось висот. В останніх командах в яких я був завдання не відповідали рівню клубу.



Переглядів: 734 | Додав: Восьмерка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Створити безкоштовний сайт на uCoz